Copyright © 2009 Carlshill´s Kennel

Åter Startsidan Åter till Galleri Åter Kullar Åter till valpar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Yra och Loke paras först den 18:e december och så en andra gång den 19:e december. Inte bryr de sig om hur omgivningen ser ut. Knappast någon soft sovrumsmiljö!
Stefan håller Loke under hängningen.
Dräktighetstiden går mycket bra och Yra är lika lekfull och påhittig som vanligt, tills det är en dryg vecka kvar. Då lugnar hon ner sig något och upp träder med den värdighet hennes tillstånd kräver.
Så valpar hon den 16:e februari. Kl 21.37 föds den första valpen, en hane som vägde 530 gr. Här är han någon minut efter födseln redan på väg mot en spene.
Här föds den andra valpen, en tik på 550 gr.
De 2 första valparna har dockat till var sin spene och suger mjölk. Det stimulerar samtidigt Yras värkarbete och snart ....
... är nästa valp, en hane, på väg.
Kl 00.35 föds den 7:e och sista valpen i kullen. Det blev 2 hanvalpar och 5 tikvalpar. Det är en jämn kull, där den största valpen vägde 550 gr och den minsta 502 gr. Här vilar Yra nöjd ut med sina 7 telningar.
Yra ägnar sig åt en av valparna medan de övriga ligger dockade till var sin spene. Valparna är tillfälligt märkta med färgband, men den märkningen kommer att bytas mot en vit fläck; ingen märkning på 1:a valpen och sen på nacken ner till svanstippen på de övriga.
Andra dygnet kommer vår veterinär Caroline Eklund för att undersöka valparna och ta sporrarna.Hon kunde nöjt konstatera att allt såg bra ut efter undersökning och sporrtagning.
En stolt Yra med sina valpar den 19:e februari.
Här har valparna fått sin märkning. 1:a hanen omärkt (kallas för Svarten), därefter Nacken, Manken, Ryggen, (svans)Roten, Svansen och (svans)Tippen.
Ett gytter av valpar, några dagar efter födseln.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11