Copyright © 2009 Carlshill´s Kennel

Åter Startsidan Åter till Galleri Åter Kullar Åter till valpar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Tippen (Exa) och Arko paras i ett stall, först den 25:e januari och så en andra gång den 26:e januari. Inte bryr de sig om hur omgivningen ser ut. Knappast någon soft sovrumsmiljö!
Väntans tider. det märks inte på Exa att hon är dräktig förrän de sista 2 veckorna. Då blir hon snabbt trindare och hon rör sig lugnare och med den värdighet hennes tillstånd kräver. Här, under en skogstur, 5 dagar före valpningen.
Den 27/4 uppvisade Exa alla klassiska symtom på att det var dags; hässjningar, bäddning, tempsänkn och återgång. Så 04:48 den 28:e föddes den 1.a valpen, en hane som vi kallar Svarten och 10 min senare föds ännu en hane. Svarten diar redan.
...........och så 5:10 kom en tik som vi kommer att kalla Manken tills vidare (efter märkningen den senare fick).
Kl 6 hade 6 valpar fötts och alla blev de noggrannt renslickade av Exa och kravlade sig sedan snart fram och dockade till var sin spene.
Kl 7 var alla valparna födda och ett lugn lägrade sig i valplådan. 4 hanar och 4 tikar. Exa tog lugnt och metodiskt hand om sina valpar. Här vilar hon ut på fräscha underlägg.
Den 29 mars
Lördag förmiddag kom vår veterinär, Caroline Eklund, kom hem till oss för att undersökta valparna och ta sporrarna. Hon kunde nöjt konstatera att allt såg bra.
Valparna sover gärna nära varandra och emellanåt också på varandra. De sover och diar och de går fort upp i vikt. Den 1 april hade de ökat sin födelsevikt med mellan 40 och 50%!
Den 5 april har valparna ännu en högtidsstund vid maten. De har nu fördubblat sin vikt och den sista valpen, som var mindre än de övriga, har nästan tredubblat sin vikt och är nästan ikapp sina syskon!
Exa vakar över sina telningar.
Den 4/4 började valparna resa sig när de skulle ta sig fram. Inte så att de gick, men de "ramlade" omkring på 4 darriga ben och 2 dagar senare kanske man med god vilja kan kalla det för att gå om än vingligt.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11