Vi skaffade vår första riesen 1975, när vi bodde i Stockholm. Det vi ville ha var en stor, trygg och frisk hund. Efter att ha informerat oss om lämpliga raser fastnade vi för riesenschnauzern och skaffade vår första riesen, en tik som lystrade till namnet Mårran. Vår första brukshundklubb var Solna-Sundbybergs BK. När vi sedan flyttade till Lindesberg 1978 blev Lindesbergs BK vår nya klubbadress och där vi sedan dess är aktiva. Vi har också varit med i Svenska Riesenschnauzerklubben sedan starten och är sedan dess engagerade på olika sätt i även i AfRS verksamhet, bl a har vi deltagit som ledare och instruktörer på samtliga Riesenläger.
Vi hade tankar på att starta uppfödning redan med Mårran, men våra egna höga krav, samt lojalitet med AfRS dåvarande avelskrav, medförde att vi aldrig tog valpar på vare sig Mårran eller senare på Pepalfas Quincey. Det skulle dröja ända till 1995 innan vi hade en tik som vi ansåg var tillräckligt bra i och med att Bribories Witchie kom in i familjen som valp. Witchie blev både SUCh, SBCh och korades. 1998 inregistrerades vårt kennelnamn och året efter var det dags för Witchies första valpkull, X-kullen. Sedan starten på vår uppfödning har vi fött upp 9 kullar och i mars är det dags för vår 10:e kull.
Jag tycker bäst om det dagliga umgänget med hundarna. När jag är tvungen tävlar jag för att meritera dem.
Jag:
* är SBK-Lärare i hundtjänst
* är SBK-Instruktör
* har varit Utbildningsledare i SBK
- Närkedistr (1998-2004)
* tränar och tävlar rapport och spår
* har tävlat SM i rapport,
* har tävlat seger- och elitklass spår &
- LIII
* har haft ett flertal olika
- förtroendeuppdrag i Lindesbergs BK
.
Jag trivs med arbetet och samvaron med våra hundar ute i skog och mark. Särskilt har jag intresserat mig för olika slags sökarbete. Hundens förmåga och samarbetet i sökskogen fascinerar mig fortfarande efter snart 40 år. Genetik och hundens mentalitet är andra ämnen jag alltid intresserat mig för.
Jag:
* är Mentalbeskrivare

* är Testledare för MH och MT

* är Mentaltestfigurant A
* är SBK-Instruktör
* har varit Ordförande i Lindesbergs BK i
- 4 år (2001-2004)
* har varit Ledamot i utbildn-sektorn i
- Närkedistr (2000-2004)
* tävlar elitklass sök, rapport och spår
* har tävlat SM 3 ggr, 2 i sök och 1 i
- rapport
* var med och bildade AfRS (nu SRSK)
* har suttit i AfRS styrelse i 9 år
* startade samt ledde Riesenlägret med
- Gustav Pratnecker i 7 år + 2 år själv
* var ansvarig för AfRS beskrivn-kommitté i 9
- år